Jovanović (DSS): Izmeštanje Muzeja Nikole Tesle na Savski trg je velika greška 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da bi izmeštanje muzeja Nikole Tesle u zgradu stare Glavne železničke stanice bila greška i dodao da podizanje spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu prirodno nameće da to zdanje bude pretvoreno u Muzej srpske srednjovekovne države.

„Ovim bi se, osim podsećanja na slavnu i značajnu istoriju stvaranja srpske srednjovekovne države i odavanja dužne počasti utemeljivačima srpske državnosti, napravila, uz vraćanje izvorne Кorunovićeve fasade zgradi Pošte 2 u Savskoj ulici, skladna i koherentna celina“, ocenio je Jovanović u saopštenju.

Jovanović je dodao da je pravo mesto za muzej Nikole Tesle rekonstruisana zgrada Stare električne centrale na Dorćolu, kako je i bilo predviđeno planom iz 2017. godine.

„Potpuno je nejasno zašto se odustalo od ove dobre ideje, a muzej Nikole Tesle premešta na neadekvatno mesto. Izmeštanje muzeja Nikole Tesle u zgradu nekadašnje Glavne železničke stanice na Savskom trgu potpuno je pogrešno i stoga pozivamo gradske vlasti i nadležne republičke institucije da se od njega odustane“, dodao je lider DSS.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Jovanović (DSS): Izmeštanje Muzeja Nikole Tesle na Savski trg je velika greška”

  1. Po cemu je ovaj covek zasluzio da svakodnevno citamo sta ON misli? Izasao je na izbore, uspeo da udje u mnoge Opstine, obecao da ce prebege izbaciti, a NIJE! Malo, malo pa neko iz Metle glasa za SNS! I sada, uz sve desnicare koji su preplavili novine, moramo da citamo i sta ON kaze. Koga predstavlja gdin Jovanovic?

    • Gospodja profesorka bi kanda uvela cenzuru, pa pita zasto je neko u medijima. Bravo za Danas koji pusta da iznesu stav i levo i desno i centar i levi centar i desni centar. Nek cveta hiljadu cvetova!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.