Jovanović (DSS): Izmeštanje Muzeja Nikole Tesle na Savski trg je velika greška 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da bi izmeštanje muzeja Nikole Tesle u zgradu stare Glavne železničke stanice bila greška i dodao da podizanje spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu prirodno nameće da to zdanje bude pretvoreno u Muzej srpske srednjovekovne države.

„Ovim bi se, osim podsećanja na slavnu i značajnu istoriju stvaranja srpske srednjovekovne države i odavanja dužne počasti utemeljivačima srpske državnosti, napravila, uz vraćanje izvorne Кorunovićeve fasade zgradi Pošte 2 u Savskoj ulici, skladna i koherentna celina“, ocenio je Jovanović u saopštenju.

Jovanović je dodao da je pravo mesto za muzej Nikole Tesle rekonstruisana zgrada Stare električne centrale na Dorćolu, kako je i bilo predviđeno planom iz 2017. godine.

„Potpuno je nejasno zašto se odustalo od ove dobre ideje, a muzej Nikole Tesle premešta na neadekvatno mesto. Izmeštanje muzeja Nikole Tesle u zgradu nekadašnje Glavne železničke stanice na Savskom trgu potpuno je pogrešno i stoga pozivamo gradske vlasti i nadležne republičke institucije da se od njega odustane“, dodao je lider DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari