Jovanović (DSS): Ne u NATO, oni i danas rade na secesiji Kosova 1Foto: DSS

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović ocenio je da smo danas „svedoci epiloga NATO bombardovanja Srbije, jer države članice te vojne alijanse, posebno SAD, i sada podržavaju secesiju Kosova“.

Jovanović je gostujući u emisji „Dan uživo“ na televiziji N1 rekao da se protivi ulasku Srbije u NATO, ali je dodao da moramo da sarađujemo jer ta vojna alijansa daje kontingent vojnika koji je stacioniran na Kosovu.

„Saradnja je racionalna, logična i mi smo pozvani da sarađujemo s NATO jer on daje kontigent na KiM, i on je garant bezbednosti Srba i drugih nealbanaca na Kosovu, po Rezoluciji 1244, koja se, doduše, ne poštuje“, kazao je lider DSS-a.

Govoreći o intenzitetu saradnje, Jovanović je rekao da je „te saradnje previše“ i dodao da je „više vežbi sa pripadnicima NATO, pa da bi trebalo da se uspostavi ravnoteža sa Rusima“.

Povodom podatka da je 79 odsto građana Srbije protiv ulaska u NATO, Jovanović je naveo da se taj stav građana poklapa sa politikom većine stranaka u zemlji.

„Skupštinskom rezolucijom usvojenom 2007. godine navedeno je da je Srbija vojno neutralna zemlja. Smatram da može to da preraste u nekim okolnostima u budućnosti i u čistu neutralnost“, ocenio je predsednik DSS-a.

Jovanović je kazao da smatra da su za agresiju NATO politika Slobodana Miloševića i dešavanja na Kosovu bili samo izgovor.

„NATO je nakon kraja Hladnog rata izgubio svoju ulogu, njegov smisao postojanja je nestao padom Berlinskog zida“, zaključio je lider DSS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari