Jovanović (DSS): Razgovori vlasti i opozicije prilika da počne da se uspostavlja kultura dijaloga 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je da su razgovori između vlasti i opozicije, koji su počeli prošle nedelje, „dobra prilika da konačno počne da se uspostavlja kultura dijaloga“ i da dođe do pomaka u funkcionisanju demokratije u Srbiji.

„Bez kulture dijaloga nećemo biti u stanju da postignemo ono najvažnije – a to je konsenzus o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima. Ulog ovih razgovora je utoliko veći, mnogo veći, nego što se mnogima čini“, naglasio je Jovanović u inrterjuu za Alo, prenela je danas DSS.

Na pitanje da li je za spajanje vanrednih parlamentarnih izbora i za uvođenje stepenastog cenzusa, Jovanović je rekao da „ne treba razvodnjavati razgovore o demokratskim uslovima za izbore pričama i idejama koje se tiču izbornog sistema i koje predstavljaju političko pitanje“.

„Promena izbornih pravila za svake izbore ne bi predstavljala dobru i prihvatljivu praksu. Ona bi bila još manje prihvatljiva u slučaju pooštravanja postojećih pravila“, zaključio je predsednik DSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari