Jovanović (DSS): Srbija se bolje pokazala u korona krizi u odnosu na članice EU 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović izjavio je danas da je kriza sa korona virusom pokazala da je lakše bilo evropskim državama koje su van Evropske unije (EU) u odnosu na članice Unije i da je Srbija tu dobar primer.

Jovanović je za televiziju Prva, rekao da nema krize u poslednjih 12 godina koja se dogodila a da nije ogolila odsustvo solidarnosti evropskoj projekta.

„Od finansijske krize 2008. godine, preko migrantske krize, do kovida. EU ima puno poteškoća danas, a korona kriza je je pokazala da je lakše kad ste van EU nego u Uniji i mi smo tu dobar primer, kao i Velika Britanija“, istakao je lider DSS-a.

Povodom posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Parizu, Jovanović je naveo da je ekonomija bila u fokusu posete, a da što se tiče pitanja Kosova i Metohije i EU, smatra da nema ničeg novog.

„Mnogo važnije je pitanje ekonomije, ulaganja, izgradnja metroa, fabrike u Vinči za odlaganje otpada, aerodroma. I to je najznačajnije u ovom trenutku“, naveo je Jovanović.

On smatra da Francuska, za razliku od Nemačke, ima nešto fleksibilniji stav po pitanju Kosova, ali dodaje da smata da ni fleksibilniji stav Emanuela Makrona koji je pomenuo „inovativna rešenja“ nije dovoljan za Srbiju.

„Moj i stav DSS je poznat i potiče iz Ustava Srbije i Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN – Kosovo i Metohija je južna srpska pokrajina. Unutar Ustava Srbije može da se traži niz kreativnih rešenja o autonomiji“, naglasio je predsednik DSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari