Nikola Jovanović Foto: Fonet /Aleksandar Levajković

Sramno je da SNS govori o novom stadionu Fudbalskog saveza Srbije od 150 miliona evra, a da vlast nije omogućila stambeni dodatak za mlade bračne parove i dodatak za najsiromašnije penzionere u glavnom gradu, odnosno 13. penziju“, rekao je Jovanović na osnivačkoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac.

Jovanović je naveo da bi izdavanjem državnih obveznica dobili i penzioneri i država, jer bi se time sprečilo da penzioneri pred sudom u Strazburu zbog neustavnog umanjenja penzija dobiju odštetne zahteve koji su mnogo nepovoljniji po državu Srbiju.

Potpredsednik stranke Vuka Jeremića istakao je da ta partija podržava ne samo opravdan zahtev za ukidanje neustavnog zakona o privremenom umanjivanju penzija, već traži i „nadoknadu penzija otetih od 740.000 penzionera u Srbiji od usvajanja zakona u novembru 2014. godine“.

Jovanović, koji je i odbornik u Skupštini Beograda, podsetio je da 100.000 penzionera u glavnom gradu prima penzije do 20.000 dinara, i objasnio da bi stambeni dodatak za mlade bračne parove koštao 27 miliona evra, koliko i „SNS rehabilitacija“ tri kilometra ulica od Kalemegdana do Vukovog spomenika.

SNS planira da samo ove godine ispumpa 27 miliona evra iz beogradskog budžeta pod izgovorom rehabilitacije tri kilometra ulica, što nigde na svetu ne košta toliko“, rekao je Jovanović.