Čedomir Jovanović Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da „na svim tim adresama“ želi da bude kako bi objasnio onima koji donose odluke koliko je važno da „jedni druge slušamo i da svoje probleme rešavamo zajedno“.

On je kazao da je prihvatio iskreni poziv Komšića i da će „zadnjim atomom snage“ da reši probleme te države koju, kako je kazao Srbija često ne razume.

„Srbija i BiH su povezane i naša društva zavise jedna od drugih. Ne možemo računati na normalan život u Srbiji ukoliko je BiH nepromenjena, ukoliko strada i tavori. Ne bih želeo da se iz kosovske krize i problema dodatno porodubi kriza u BiH, na koju se još niko nije usudio da odgovori“, napisao je Jovanović.

Jovanović je naveo da je njegov zadatak i obaveza da pomogne Komšiću i svakome ko je spreman da razume da stabilnost regiona direkto zavisi od spremnosti za promenu državnih odnosa.

„Evropa i uzdrmani svet nemaju mnogo vremena za nas i naša otvorena pitanja i zato smo, više nego ikad, prepušteni sami sebi i svojoj spremnosti da se menjamo i učimo iz prošlosti i grešaka koje su tada neki činili“, naveo je Jovanović.

Povezani tekstovi