Jovanović: Jedan kandidat opozicije 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Moja želja je da građanska, demokratska opozicija ima jednog zajedničkog kandidata i radim sve što je u mojoj moći da tako i bude, izjavio je predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović za portal Sandžaklive.

Jasno smo rekli, ponovio je Jovanović, da naša podrška pojedinim kandidatima zavisi isključivo od politike koju su spremni da ponesu na svojim leđima u toj kampanji. On ističe i da je jasno zašto Vuk Jeremić ni pod kakvim uslovima ne može dobiti podršku LDP za svoju kandidaturu. To nije pitanje našeg hira ili pitanje odnosa Jeremića i mene. Nemam nikakav lični problem sa njim, niti sam ga imao u prošlosti, objasnio je Jovanović. Naše razlike su političke, dodao je Jovanović, koji ne veruje da postoji osoba u Srbiji koja ne zna da je Jeremić suprotnost od svega onoga za šta se LDP zalaže godinama. On povratkom u srpsku politiku ne unosi nikakvu promenu, smatra Jovanović.

Prema rečima Jovanovića, ne postoji nijedan racionalni razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. To bi bili četvrti takvi izbori za proteklih pet godina i dodatno bi obesmislili sve demokratske procese i uticali na dalje udaljavanje ljudi od politike, ocenio je Jovanović. On je, međutim, rekao da je LDP spremna za te izbore i predvideo da će, ukoliko budu raspisani, biti prilika za konsolidovanje opozicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari