Jovanović: Nadam se novoj vladi Kosova koja će imati snage za dogovor sa Beogradom 1Čedomir Jovanović Foto: LDP

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da rezultate izbora na Kosovu vidi kao izraz potrebe za osveženjem unutrašnje političke scene na samom Kosovu, ali i u odnosima sa Srbijom.

„Kosovo je pokazalo visok stepen demokratske kulture u izbornom procesu, i sada je vreme da se ta energija unese u regionalnu saradnju. Nadam se da će se u Prištini brzo formirati nova Vlada sa stabilnom većinom u parlamentu koja će imati snage da postigne sporazum sa Beogradom koji će društvo na Kosovu razumeti i prihvatiti“, saopštio je Jovanović.

On je dodao da danas iz Beograda Aljbina Kurtija napadaju jezikom koji se govorio pred svaku katastrofu na našim prostorima i takve izjave ne smeju da imaju prostor u našoj politici, jer „ako biramo rečnik devedesetih, onda ishod ne može da bude drugačiji nego tragedija koju smo već preživeli“.

„Umesto gazimestanskog dobošarenja treba čestitati pobednicima, i poželeti i jednima i drugima uspeh u pregovorima koji treba da nas dovedu do rešenja kosovskog problema. Pred nama je ključni period u kome se pregovori Beograda i Prištine moraju pomeriti sa mrtve tačke“, saopštio je lider LDP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari