Jovanović: Narodna stranka protiv izbora Malog za ministra 1Nikola Jovanović Foto: Fonet /Aleksandar Levajković

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da će poslanici te stranke u Skupštini Srbije glasati protiv izbora Siniše Malog za ministra finansija.

Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da predlaganje Siniše Malog za ministra finansija otkriva svu nemoć i bezizlaz aktulene vlasti.

„Vlast definitivno više nije u stanju da privuče i angažuje bilo kog ozbiljnog stručnjaka“, rekao je Jovanović, prenela je Narodna stranka.

Prema njegovim rečima, niko sa ugledom i reputacijom ne želi da bude deo ove upravljačke ekipe koja je Srbiju stavila na međunarodnu crnu listu država osumnjičenih za pranje novca i finansiranje međunarodnog terorizma.

„U zemlji koja ima brojne ugledne ekonomiste, vlast za ministra finansija, koji će voditi ključni resor u vladi, predlaže Sinišu Malog, osvedočenog plagijatora, čoveka koji je još od privatizacije ‘Beopetrola’ i fabrike vagona ‘Bratstva’ u sukobu interesa i koji ne može da objasni poreklo imovine“, naveo je Jovanović.

On je kazao da će Narodna stranka biti najoštriji kritičari kadrovske politike koja Srbiju dodatno „zakucava u siromaštvo i korupciju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari