Jovanović: Neće me sprečiti da postavim odborničko pitanje, prijava protiv Vesića 1Nikola Jovanović Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke i šefa odborničke grupe SZS Nikola Jovanović izjavio je da je danas podneo krivičnu prijavu Prvom osnovnom javnom tužilaštvu protiv odgovornih lica, jer je juče bio onemogućen da uđe u Skupštinu grada Beograda i podnese odborničko pitanje.

Jovanović navodi da je sramno je da se predsedniku najveće opozicione odborničke grupe fizički brani da radi svoj posao i da zastupa građane.
„Time je zamenik gradonačelnika, koji je orkestrirao blokadu i čitav incident na ulaznim vratima, direktno uvredio 160 hiljada ljudi koji su glasali pod nemogućim uslovima za našu listu u prestonici. Uvredio je posredno i veliku većinu Beograđana, koji veruju da naš grad mora biti slobodan, demokratski i civilizovan, a ne kopija Pjongjanga.
Ovakve stvari nas motivišu da se još jače borimo za Beograđane, a moje odborničko pitanje stoji i ponavljaću ga dok ne dobijem odgovor: “Da li Beograd ima gradonačelnika i ako ga ima, kad će smeniti svog zamenika koji je uzurpirao svu izvršnu vlast protivno članu 23. Zakona o glavnom gradu i članu 51. Statuta Grada Beograda?“, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari