Jovanović: Pogrešna realizacija pruge Beograd-Budimpešta, Mihajlović da podnese ostavku 1Foto: Narodna stranka

Neodgovornost i nekompetentnost ministara u aktuelnoj srpskoj vladi ostaviće trajne posledice na razvoj zemlje i dodatno zakucati narod u siromaštvo, navodi se u saopštenju Nikole Jovanović potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda.

Najnoviji primer je  ugovor o kreditu od čak 943 miliona evra za samo 108 kilometara pruge između Novog Sada i Subotice.

Tim povodom, javno pitam Zoranu Mihajlović:

1) Da li je urađena studija opravdanosti takve basnoslovne investicije?

2) Da li je raspisan tender za izvođenje radova, kao što su to uradili Mađari za svoj deo pruge?

3) Da li ima ikakvog smisla da se na jednoj deonici projektuje pruga za brzine od 200 kilometara na sat, kada je u ostatku zemlje prosečna brzina vozova 40 kilometara na sat?

4) Zašto nije poslušala mišljenje struke da je između Novog Sada i Subotice dovoljna pruga jednog koloseka za brzine od 140 kilometara na sat? To bi koštalo čak četiri puta manje, a u potpunosti bi odgovaralo potrebama putničkog i robnog prevoza!

5) Da li je reč o kreditu za istu prugu za koju je 19. decembra 2014. godine u intervjuu „Politici“ rekla da će biti potpuno završena sredinom 2017. godine?

Ministarka Mihajlović je već nanela ogromnu štetu Srbiji time što je 2016. godine pokrenula ukidanje 800 kilometara pruga od kojih zavisi kvalitet života naših građana, dok je u Beogradu ukinula železnicu u užem gradskom jezgru, što je u Evropi još jedino Tirana uradila.

Najnoviji primer, gde za minimum četiri godine promašuje rok završetka radova i plaća ih četiri puta više nego što je bilo neophodno, dokazuje da nije dostojna da se bavi razvojem i infrastrukturom zemlje.

Zato smatramo da je jedini častan izlaz neopoziva ostavka Zorane Mihajlović, zaključuje se u saopštenju Jovanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari