Jovanović: Policijski čas u trajanju od 83 sata "bespotrebno iživljavanje nad građanima" 1Foto: FoNet/ Medija centar

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović pozvao je danas Vladu Srbije i gradsku vlast da promene odluku o najavljenom policijskom času u trajanju od 83 sata, od četvrtka u 18 sati do ponedeljka u pet ujutru, ocenivši da to predstavlja „bespotrebno iživljavanje nad građanima, bez ikakvog uporišta u logici“.

„Potpuno je besmisleno da, na primer, ljudima bude zabranjeno da prošetaju sa porodicom u nedelju, a da već u ponedeljak bude normalno da sede sa nepoznatima po kafićima, čije je otvaranje za tada najavljeno“, ocenio je u pisanoj izjavi Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

On je upitao da li je normalno i da građani od četvrtka po ponedeljka ne mogu da provedu nimalo vremena na otvorenom, a da već u ponedeljak bude potpuno u redu da idu u zatvorene teretane.

„Pozivam vladu i gradsku vlast da ne maltretiraju ovako ljude preko svake mere i da im ne vređaju inteligenciju i dostojanstvo, već da momentalno revidiraju ovu odluku“, naveo je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari