Jovanović: Potreban novi gradski menadžer 1Foto: N1 (arhiva)

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini grada Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović pozvao je danas vladajuću koaliciju da postavi novog gradskog menadžera umesto Gorana Vesića, koji obavlja funkciju zamenika gradonačelnika.

Jovanović je u pisanoj izjavio pitao vladajuću koaliciju zašto nije postavljen novi gradski menadžer i da li odugovlačenje sa tim postavljenjem znači da će novi zamenik gradonačelnika i dalje raditi kao gradski menadžer, što bi bilo strogo nezakonito.

„U Zakonu o glavnom gradu ne postoji odredba da bilo ko treba doživotno da obavlja neku funkciju. Ne može jedan čovek biti defakto gradonačelnik, sam svoj zamenik, pa još i gradski menadžer“, rekao je Jovanović, a prenela Narodna stranka.

On je ocenio da „nije prirodno i zakonito“ da se sva gradska vlast koncentriše u rukama jednog čoveka, navodeći da se odbornička grupa „Savez za Srbiju“ zalaže za striktno poštovanje zakona i statuta grada Beograda, smenjivost svih funkcionera i odgovoran rad u interesu svih Beograđana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari