Jovanović poziva u Koaliciju za mir 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović danas je na svojoj Fejsbuk stranici predstavio Koaliciju za mir na tri jezika – srpskom, albanskom i makedonskom.

U saopštenju LDP se navodi da je uz izjavu o Koaliciji za mir podelio i ilustraciju spomenika rudarima Trepče, Srbima i Albancima, partizanima Rudarske čete palim u Drugom svetskom ratu, koji se nalazi u Kosovskoj Mitrovici, rad Bogdana Bogdanovića.

Jovanović je pratiocima na ovoj društvenoj mreži i javnosti uputio poruku u kojoj sugeriše da podignu glavu, osvrnun se oko sebe i upitaju kakav život žive, a kakav život žele.

„Da li se pitaš šta je život? Gde počinje sve što si ti? Gde prestaje sve što nisi i počinje sve što je tvoje? I tvoja politika“, pitao je Jovanović i predložio da svi odgovore o vlastitom životu pronađu oko sebe.

„Podigni glavu i pogledaj, videćeš ono što osećaš i već znaš. Da sanjaš svoj i naš život. Da živiš svoje i naše strahove i more? Otvori oči, daj život snovima. Razvej oblake. Kišu. I mrak. Ohrabri uplašene, bogalje, prognane. Ruši logore. Stani pred kolone koje kreću da ubiju. Kolone koje beže, da ne budu ubijene. I opet razvej oblake. Kišu. I Mrak. Pobedi strah“, napisao je JOvanović.

Lider LDP pita svoje pratioce na Fejsbuku i javnost: „Da li sanjaš život, a živiš smrt? Da li sanjaš mir, a živiš rat?“ i istovremeno odgovara da su u svkodnevici odgovori na pitanje „zašto sanjamo život, a živimo strahove i more?“.

„Da li ti tada, padne na pamet, da još uvek možeš da izabereš? Da daš svoj glas? Da odlučiš? Da živimo to što sanjaš i sanjamo. I da se ti pitaš. I da su pitanja kratka. I da odgovor, tvoj odgovor, pravi razliku. Između tvog i našeg večnog sna. I tvog i našeg buđenja“, napisao je Čedomir Jovanović.

Jedna od njegovih poruka, kako se navodi u saopštenju LDP, glasi“: „Posao. Ili rov. Sklonište. Ili dom. Prijatelj. Ili vrag“.

Naglašavajući da je uputio „reči za mir“, „misli i nade svih onih koji u mir veruju“, koji se za mir zalažu i brane mir „na izborima u Bosni i Hercegovini i na referendumu u Makedoniji. I u Prištini. I u Beogradu“, Jovanović poziva sve da se pridruže Koaliciji za mir.

„Zato što od tebe mora i zavisi. Svaki tvoj san. I svako tvoje buđenje. U Miru“, poručio je predsednik LDP Čedomir Jovanović predstavljajući Koaliciju za mir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari