Foto: Narodna stranka

To se, kako navode iz Narodne stranke, desilo tokom akcije „Jedan potpis menja sve“, čiji je cilj prikupljanje potpisa građana protiv sporazuma koji bi samoproglašenom Kosovu omogućio članstvo u UN.

To je, kako navode, bila prilika da i njima bude objašnjeno zašto je potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija akt kojim se nanosi trajna šteta Srbiji.

„Danas sam održao čas naprednjačkim odbornicima Vladimiru Orliću i Aleksandru Mirkoviću i članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću, kao što im redovno držim časove i u Skupštini Beograda“, rekao je Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda.

U saopštenju se navodi da su, naprednjački funkcioneri, koji su bili glasni u izricanju uvreda i lažnih optužbi, naglo ućutali kada ih je Jovanović pozvao da daju svoj potpis protiv članstva Prištine u UN  i postavio im jednostavno pitanje: „Da li ste za nezavisnost takozvanog Kosova?“.

Narodna stranka pozvala je aktiviste, odbornike, poslanike i ministre SNS-a da i ubuduće dolaze u što većem broju na štandove Narodne stranke na kojima se prikupljaju potpisi protiv članstva samoproglašenog Kosova u UN.

Jedini uslov je da se pristojno ponašaju i sve će im biti objašnjeno, dodaje se u saopštenju Narodne stranke.