Jovanović: SNS pokazao da je za nezavisnost Kosova 1Foto: Narodna stranka

Grupa odbornika SNS-a u Skupštini Beograda i gradskih funkcionera danas je u Novom Beogradu verbalno nasrnula potpredsednika Narodne stranke Nikolu Jovanovića, saopštila je ta stranka.

To se, kako navode iz Narodne stranke, desilo tokom akcije „Jedan potpis menja sve“, čiji je cilj prikupljanje potpisa građana protiv sporazuma koji bi samoproglašenom Kosovu omogućio članstvo u UN.

To je, kako navode, bila prilika da i njima bude objašnjeno zašto je potpisivanje sveobuhvatnog sporazuma između Aleksandra Vučića i Hašima Tačija akt kojim se nanosi trajna šteta Srbiji.

„Danas sam održao čas naprednjačkim odbornicima Vladimiru Orliću i Aleksandru Mirkoviću i članu Gradskog veća Dragomiru Petronijeviću, kao što im redovno držim časove i u Skupštini Beograda“, rekao je Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda.

U saopštenju se navodi da su, naprednjački funkcioneri, koji su bili glasni u izricanju uvreda i lažnih optužbi, naglo ućutali kada ih je Jovanović pozvao da daju svoj potpis protiv članstva Prištine u UN  i postavio im jednostavno pitanje: „Da li ste za nezavisnost takozvanog Kosova?“.

Narodna stranka pozvala je aktiviste, odbornike, poslanike i ministre SNS-a da i ubuduće dolaze u što većem broju na štandove Narodne stranke na kojima se prikupljaju potpisi protiv članstva samoproglašenog Kosova u UN.

Jedini uslov je da se pristojno ponašaju i sve će im biti objašnjeno, dodaje se u saopštenju Narodne stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari