Jovanović: SNS u šoku nakon subotnjeg protesta 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je sinoć, na osnivanju opštinskog odbora Čukarica te stranke, da je SNS u šoku nakon uspelih i masovnih građanskih protesta prošle subote.

Istakao je da je vlast očekivala na tom skupu oko dve hiljade ljudi, a da se pojavilo najmanje sedam puta više.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada preti vanrednim izborima, jer pokušava da nađe odgovor na činjenicu da u Srbiji ponovo postoji kritična masa za proteste, kao i zbog ubrzanog rasta rejtinga Saveza za Srbiju. Prihvatićemo izazov vanrednih izbora, ali samo ako su fer i pošteni. U suprotnom, neka Vučić na izbore ide sa svojom lažnom opozicijom, LDP i SRS, neka se sa njima igra demokratije i države“, rekao je Jovanović.

Potpredsednik Jovanović je naglasio da će Narodna stranka i Savez za Srbiju podržati nove građanske proteste koji su najavljeni za narednu subotu, na kojima će se izraziti protest protiv sveopšteg nasilja koje vlast koristi kao sredstvo političke borbe, ali i protiv uzurpacije RTS-a, koji odavno više nije javni servis u službi svih građana

Potpredsednik Narodne stranke i proslavljeni dramski pisac Siniša Kovačević istakao je važnost fer uslova izbornog procesa.

„Kakvi će to izbori biti kada ćete moći da gledate Vučićev lik na pet nacionalnih televizija? Ako će biti fer, ako će birački spisak biti tačan, ako ćemo imati pristup medijima, onda možemo da izađemo na izbore“, rekao je Kovačević.

„Ovo je vreme kuge. Država se urušava, nestaju granice, odlaze mladi. Moramo očistiti zadah neslobode koji se raširio po Srbiji. Ne dajmo ovoj prelepoj zemlji da propadne“, poručio je Kovačević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari