Jovanović: Sutra parafiranje sporazuma 1Foto: NS

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas FoNetu da bi konačan „Sporazum sa narodom“ trebalo da bude parafiran tokom sutrašnjeg dan.

Prethodno je Nova stranka saopštila da su predstavnici opozicionih stranaka i organizacija danas postigli „Sporazum sa narodom“ kojim odgovaraju na zahteve građana izražene na protestima „Jedna od pet miliona“ i uslaglašavaju buduće delovanje u cilju uspostavljanja demokratske države i vladavine prava.

„Danas je usaglašen i sutra će biti objavljen Sporazum sa narodom, sa građanima Srbije, koji je naš put ka zajedničkom cilju – normalnoj, zdravoj državi u Evropi 21. veka. Na tom putu postoji jedna prepreka – vlast Aleksandra Vučića.

Ovim sporazumom će ta prepreka i ta vlast biti uklonjena“, rekao je predsednik Nove stranke Zoran Živković. Predsednik Saveta Nove stranke Aris Movsesijan objasnio je da se u preambuli sporazuma, kako piše u saopštenju, pominju evropske vrednosti, što Nova stranka tumači kao „nastavljanje pristupanja EU i dalje pregovore“. Kako je naveo, u sporazumu piše da se „opozicija obavezuje da će obelodaniti i preispitati akte koje bi aktuelni režim usvojio, a koji bi mogli da ugroze državne i nacionalne interese i resurse“.

On je naveo da nije doneta konačna odluka oko zajedničke izborne liste, ali se opozicija dogovorila da će pokušati da je formira. Predsednik Pokreta za preokret, člana Saveza za Srbiju, Janko Veselinović napisao je na svom tviter nalogu da je opozicija danas „postigla punu saglasnost da gradi normalnu Srbiju“ i da će sutra biti potpisan „Sporazum sa narodom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari