Jovanović (SZS): Vučić poslednji koji bi trebalo da govori o integritetu policije 1Foto: Narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke i šef odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je Vučić poslednji koji bi trebalo da govori o integritetu beogradske policije i brizi za nju.

„Vučić je, po sopstvenom priznanju, u julu 2008. godine nasrtao na policajce zajedno sa Slavišom Kokezom na mitingu na kojem je poginuo Ranko Panić, a sada izigrava velikog poštovaoca i zaštitnika policije“, rekao je Jovanović televiziji Naša.

„A, šta Vučić misli o tome kako bi trebalo tretirati policajce koji samo rade svoj posao govore i medijska hajka i neverovatne optužnice protiv niških žandarma koji su radili svoj posao kada su sprečili predsednikovog brata Andreja Vučića, koji je probijao kordon i fizički nasrnuo na njih“, naveo je Jovanović.

Jovanović je istakao da je u tom slučaju reč o ličnoj osveti Aleksandra Vučića, koji „očigledno ne razume“ šta znači savesna i odgovorna policija.

Potpredsednik Narodne stranke je naveo da opozicija i demonstranti tokom protesta održanih u subotu i nedelju nisu nijednom napali beogradsku policiju, a bilo je slučajeva brutalnog prebijanja demonstranata, poput Uroša Savića (24), koji je priveden uprkos teškim povredama koje mu je nanela policija.

„Predsedniku Opštinskog odbora Narodne stranke Rakovica Nikoli Suknjaiću je pendrekom raskrvavljena glava, iako je mirno protestovao na ulazu u RTS u Aberdarevoj ulici. Takvih slučajeva je na desetine“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari