Jovanović: Upozoravam SNS da ne zloupotrebljava policiju u obračunu sa opozicijom 1Marko Bastać i Nikola Jovanović Foto: Narodna stranka

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović upozorio je danas SNS da ne izaziva incidente i provokacije u Beogradu i da ne zloupotrebljava policiju u obračunu sa opozicijom i građanim.

„Situacija je posebno teška u Rakovici, gde je u nedelju predsednik opštine Vladan Kocić sa policajcima i aktivistima SNS-a organizovao opkoljavanje štanda Saveza i time sprečio građane da se obaveste o alternativama naprednjačkom režimu“, rekao je Jovanović ispred zgrade opštine Rakovica.

SZS je danas organizovao akciju u Rakovici u kojoj su, pored Jovanovića, učestvovali i predsednik opštine Stari grad Marko Bastać, kao i građani i članovi i aktivisti stranaka koje čine Savez.

„Državni sekretar MUP-a Milosav Miličković  lično rukovodi batinaškim odredima i zloupotrebljava policiju u partijske svrhe. Više nećemo trpeti provokacije i upozoravamo ih da je sva odgovornost na njima. Mi ne želimo incidente, nego borbu argumentima, ali branićemo se ako budemo prinuđeni“, rekao je Jovanović.

„Kocić i Miličković organizuju provokacije protiv opozicije umesto da su izgradili pet obdaništa koja nedostaju u Rakovici i sprečili divlju gradnju. Obećavali su izgradnju Bulevara patrijarha Pavla, a posle tačno dve godine projekat je još i prvim fazama i opet se koristi u predizborne svrhe. Vlast je u Rakovici uništila i fabriku IMR“, naveo je Jovanović, a prenosi pres služba narodne stranke.

On je dodao da je sinoć priveden građanin Čukarice zato što je uzeo spisak sa njegovim ličnim podacima od SNS aktivista, i da je dva sata zadržan u policijskoj stanici.

„Ovde smo da pokažemo da se ne plašimo, ali i da nijedan opozicioni aktivista ili građanin neće biti ostavljen na cedilu“, istakao je Jovanović.

Jovanović je naveo da Narodna stranka i SZS nude drugačiju viziju Rakovice, Beograda i Srbije.

„Nudimo viziju Rakovice u kojoj će svako imati vodovod i kanalizaciju, u kojoj neće nedostajati obdaništa i škola, gde će se razviti biznis oko železničke stanice, gde će vladati urbanistički red, gde ćemo izgraditi nove bulevare, jedan koji će povezati opštinu sa Mostom na Adi, a drugi od Trošarine do Vidikovca“, rekao je Jovanović.

Bastać je naveo da ne čudi što su baš u opštini Rakovica „uniformisani naprednjaci“ napali opozicione aktiviste, pošto je poznato da je ta beogradska opština potrošila više od 20.000 evra na stranačku opremu za kampanju.

„Predsednik opštine je parama građana platio jakne, prsluke, majice, dukseve i kačkete koje stranački vojnici

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari