Jovanović: Vesić obmanjuje javnost izjavama o izgradnji 1Nikola Jovanović Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je danas da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić grubo obmanuo javnost i uvredio inteligenciju gradjana tvrdnjom da je u Beogradu u prošloj godini izgrađeno 5,5 miliona kvadratnih metara.

„Da bi Vesićeva tvrdnja bila tačna, broj izgradjenih kvadrata bi u 2019. godini morao da bude čak osam puta veći nego 2018. godine, što ne samo da je nemoguće, već ukazuje na grubo nepoznavanje osnovnih parametara u vezi sa gradom“, naveo je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

Šef odborničke grupe SZS je objasnio da je, prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u Beogradu u 2018. godini izgradjeno 699.940 kvadratnih metara stambenog i poslovnog prostora, što je manje nego 2013. godine i manje nego 2012. i 2011. godine.

„Vesićev broj od 5,5 miliona kvadrata bio bi jednak tvrdnji da je u Beogradu samo u 2019. godini izgrađeno 70.000 stanova prosečne površine 80 kvadratnih metara, što bi predstavljalo investiciju od najmanje četiri milijarde evra“, naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da je planirano da u „Beogradu na vodi“ bude izgradjeno ukupno 1,8 miliona kvadratnih metara, što znači da Vesić tvrdi da je samo u 2019. godine izgradjeno koliko i gotovo četiri cela „Beograda na vodi“.

„Vesić kao da ne zna šta govori i izgleda da je zaratio sa zdravim razumom“, naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao da je samo od početka 2020. godine ovo „već druga gruba laž Gorana Vesića“, nakon izjave zamenika gradonačelnika da je Beograd rekorder po broju ljudi koji su dočekali Novu godinu na centralnom trgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari