Jovanović: Za Vučića Ustav, krivični zakon, naočare i lisice 1Foto: FoNet/Marija Đoković

Predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS) ostavili su danas pred ulazom zgrade u kojoj je sedište predsednika Republike, Ustav, krivični zakon, naočare i lisice, kao simbolično podsećanje Aleksandra Vučića na kršenje zakona u rešavanju kosovskog problema.

 Predsednik DSS Miloš Jovanović je, ističući da je zamrznuti konflikt jedini rešenje, novinarima rekao da svakim danom i svakom novom izjavom Aleksandra Vučića postaje jasnije da on nema rešenje za kosovski problem i da je njegova ideja doživela slom.

Vučić najavljuje da pravno obavezujući sporazum mora da se potpiše. To je sve, samo ne rešenje. To je uvod i uvertira u nove geopolitičke probleme i nespokojnost. Namera predsednika Republike koja se iskazuje svakog dana je protivustavna i protivpravna, konstatovao je Jovanović.

On je objasnio da je zato omladina DSS odlučila da Vučiću, pored Ustava Srbije, simbolički pokloni i naočare, da ga podseti na šta je dao zakletvu, i da mu, polusimbolički, „daruje“ i lisice uz Krivični zakon, kako bi mu ukazala da će, ako se ispuni ono o čemu govori, biti krivično delo.

Ako je suditi po izjavama predsednika Republike, čini se da je on priznao da nema drugo rešenje osim onog koje je dao Čedomir Jovanović – da se preda Kosovo, naglasio je Jovanović.

On je konstatovao da bi, u ovakvoj situaciji, Srbiji bilo bolje da je umesto Vučića za predsednika izabrala vođu iz istoimene pripovetke Radoja Domanovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari