Jugović (SNS): Stiče se utisak da je Suzana Vasiljević dala legitimitet NIN-u 1Bratislav Jugović Foto: Privatna arhiva

Naslovnica NIN-a je dugo osmišljavana i davno pripremljena, ali ova skandalozna naslovnica NIN-a je čekala jedan važan detalj – a to je intervju Suzane Vasiljević za ovaj list, smatra Bratislav Jugović član Glavnog odbora SNS.

Po mišljenju Jugovića, savetnica predsednika Srbije dala je intervju u izdanju koje je najprepoznatljivije po naslovnici na kojoj je puška uperena u njenog šefa Aleksandra Vučića.

„Uredništvo NIN-a je svoju skandaloznu naslovnu stranu stavilo u izdanje u kojem je posle nekoliko godina neko ko je blizak Vučiću pristao na intervju za ovaj nedeljnik. Svojim pojavljivanjem u NIN-u stiče se utisak da je Suzana Vasiljević dala legitimitet uređivačkoj politici NIN-a koja nema nikakve veze sa objektivnim novinarstvom. Svima je jasno da NIN ima zadatak da kriminalizuje Aleksandra Vučića i njegovog najbližeg saradnika Nebojšu Stefanovića, da fabrikuje lažne afere i da učestvuje u sprečavanju ekspanzije vojne industrije u Srbiji“, kaže Jugović za Danas.

Prema njegovim rečima, suština je da je uredništvo NIN-a zloupotrebilo dobrotu Suzane Vasiljević i njen dobronameran odnos prema svim medijima.

„Osoba koja je zbog ove naslovnice NIN-a najviše povređena je upravo Suzana Vasiljević. Njen primer, a može se reći i stradanje na profesionalnom planu treba da bude primer koju novinu svi predstavnici vlasti moraju da bojkotuju. Kap je prelila čašu, pojedini novinari ne smeju dobiti više nikad drugu šansu“, zaključuje Jugović.

https://www.instagram.com/p/B5ZIp9VpvQf/?utm_source=ig_embed

Da podsetimo, nedeljnik NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, saopštio je izdavač Ringijer Aksel Špringer Srbija, a glavni i odgovorni urednik nedeljnika Milan Ćulbrk izjavio je FoNetu da će se NIN sa promenjenom naslovnom stranom pojaviti na kisocima u Beograd u toku dana.

Savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je za NIN da predsednik Aleksandar Vučić nikad nije lično uvredio novinara, kao i da zove televizije Prva ili Pink kada joj je važno da se emituje neka informacija.

https://www.instagram.com/p/B5XgAJ9p_Qu/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane nedeljnika NIN, da je saglasan sa tom fotografijom i da se oseća vrlo dobro zbog toga jer su sve optužbe koje stižu na njegov račun zapravo samo prepisani tekstovi iz magazina Tabloid Milovana Brkića.

Evroposlanica Tanja Fajon reagovala je danas na komentar premijerke Srbije Ane Brnabić koja je uz, u međuvremenu povučenu, naslovnicu nedeljnika NIN napisala da je to „dobra referenca za razgovor sa predstavnicima EU o nedostatku slobode medija u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari