Izložba „Necenzurisane laži“ Saveta za informisanje Srpske napredne stranke posle Beograda otvorena je i u Kruševcu. Otvaranju su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i bivši ministri Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Osim toga, tu je bila i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kao i politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Kako izgleda kruševačka izložba "Necenzurisane laži" 1

U Beogradu je otvorena u julu, a tada ju je obišao i premijer Aleksandar Vučić. Prema rečima organizatora izložbe, cilj je da se pokaže da u Srbiji nema cenzure i da predstave sve tekstove u kojima se Vučić i ostali funkcioneri SNS pominju u negativnom kontekstu.

NUNS i NDNV su nakon toga istakli da izložba „Necenzurisane laži“ predstavlja vrhunac cinizma SNS, odnosno vlasti ali i dodatni pritisak na krhku slobodu izražavanja.

Ubrzo je izložbu posetio i predsednik SNS Aleksandar Vučić, koji je rekao da su optužbe o cenzuri besmislene.

Vučić je nakon obilaska izložbe ocenio da ona odslikava „demokratski duh srpskog društva“.

„Ovo pokazuje koliko su besmislene njihove optužbe o cenzuri. Ovde nisam video nijedan ozbiljan argument ni o jednom pitanju, nisam video ništa što bi kritikovalo ono na šta smo ponosniji a to su ekonomski rezultati, to što smo deficit spustili ispod nivoa Mastrihta, što imamo najveći rast, što smo sprečili bankrotstvo države“, rekao je Vučić nakon obilaska izložbe.

Inače, nekoliko karikaturista najavilo je da će podneti tužbe protiv SNS, zbog neovlašćenog korišćenja njihovog materijala.

Takođe, Levica Srbije organizovala je uličnu izložbu „Cenzurisane istine“ u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu kao odgovor na postavku „Necenzurisane laži“ SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari