Kako je zamenik gradonačelnika Užica "napredovao" do mesta pomoćnika 1Foto: Nenad Kovačević

Nemanja Nešić (SNS), koji je 6. oktobra 2017. godine podneo ostavku na mesto zamenika gradonačelnika Užica i tu funkciju obavljao do pre neki dan, kada je naprednjačka većina u skupštini za njegovog naslednika izabrala Ivana Stanisavljevića (SNS), postaće pomoćnik gradonačelnika Užica.

Iako je im je trebalo godinu i po da pronađu „adekvatnu“ zamenu za Nešića, naprednjaci su bili vrlo efikasni i kreativni prilikom njegovog novog uhlebljenja. Tek što je skupština, u sredu, za Nešićevog naslednika izglasala politički anonimnog Ivana Stanisavljevića, gradonačelnik Tihomir Petković (SNS) je, u pauzi skupštinske sednice, uhvatio muštuluk Užičanima da je Nešiću namenio mesto svog pomoćnika, nalazeći formalno uporište u nedavno izmenjenom Statutu grada.

Međutim, nešto ne štima u odnosu između važnosti Nešićeve nove „pomoćničke“ funkcije i pozicije koju je mu je Petković javno prognozirao. Pre godinu i po, kada je užička skupština konstatovala Nešićevu ostavku, Petković je najavljivao da će Nešić „otići na novu dužnost sa koje će značajnije doprineti razvoju grada“.

„Na novom poslu on će doprineti boljem životu građana Užica i to više nego na funkciji na kojoj je bio, a koju je sjajno obavljao“, rekao je tada doslovno Petković, ali je sve vreme odbijao da obelodani tu, za grad značajnu i uticajnu, Nešićevu poziciju.

Na kraju naprednjačke kadrovske sage, bivši zamenik gradonačelnika je postao „samo“ pomoćnik. Kako je funkcija zamenika gradonačelnika višeg ranga od te pozicije, građani su verovatno zabrinuti kako će Nešić sa te funkcije doprineti prosperitetu Užica i to „brže, jače i bolje“ nego što je to činio do sada, kao drugi čovek grada.

Misteriozna ostavka

Nešić i dalje mistifikuje razloge iz kojih je podneo ostavku i odbija o tome da javno govori. Nezvanično, ona je posledica spleta bizarnosti i njegovog temperamenta. Navodno, deo stranačkih kolega mu je prebacivao to što njegovi bliski rođaci otvoreno kritikuju naprednjake i Vučića, na šta je on nepromišljeno reagovao i podneo ostavku. „Do njegove ostavke je došlo u specifičnim okolnostima i on je emotivno reagovao“, kazao nedavno za Danas Petković, pripisujući Nešiću velike uspehe u radu lokalne vlasti, posebno u privlačenju evropskih donatora za važne gradske projekte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari