Kancelarija: Takozvano međusobno priznanje nije, niti će biti tema dijaloga u Briselu 1Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da „takozvano“ međusobno priznanje „nije niti će biti tema statusno neutralnog dijaloga Beograda i Prištine u Briselu“.

Prethodno je predsednica Kosova Vjosa Osmani Sadriu izjavila da Kosovo učestvuje u dijalogu sa Srbijom da bi se postigao sporazum o uzajamnom priznanju.

„Pretećom porukom da jedino ishodište dijaloga Beograda i Prištine mora biti takozvano međusobno priznanje, albanski političari direktno su dokazali da ih dijalog, dogovor i traganje za kompromisnim rešenjem ne zanima“, naveo je Petković a prenela Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ocenio je da nametnuta rešenja i jednostrani potezi „pojačavaju tenzije i jaz koji postoji među narodima na Kosovu i Metohiji“.

„Umesto što bezočno obmanjuju javnost i svakodnevno sabotiraju dijalog, neka priznaju da ih ne interesuje građenje mira i stabilnosti, već da se zalažu za zamrznuti konflikt i svakodnevne tenzije na terenu, koje su nažalost opasnost i alternativa dijalogu“, naveo je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari