Kancelarija za KiM: Nek se Arifi cenka o dedovini, ne o Kosovu 1Foto: Arhiva

Šef delegacije Privremenih institucija samouprave u Prištini u briselskom dijalogu Avni Arifi nije nadležan da bilo šta ustupa ili uskraćuje, posebno ne teritorije, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se navodi da Arifi ne može da se cenka nečim što mu ne pripada, a nijedan kvdratni metar Kosova i Metohije ne pripada njemu.

Arifi može da pregovara o svojoj očevini ili dedovini, ako je ima, a ne o teritoriji Republike Srbije, navela je Kancelarija za KiM

Kosovo i Metohija je teritorija Republike Srbije i mi nećemo albanskim separatistima dati ni metar srpske zemlje, jer celo Kosovo i Metohija bilo je i jeste teritorija Srbije, zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, šef pregovaračkog tima kosovske delegacije na svom Facebook profilu postavio je status u kom je naveo da se neće odreći ni metra „svoje zemlje“ aludirajući na Kosovo.

Neće moći da nam uzmu nijedan metar teritorije Kosova, ni po koju cenu. Srećnije rešenje bi bilo zamrzavanje konflikta, ma kako da je užasna neizvesnost i trenutno stanje stvari, ali niko ne zaslužuje, niti će dobiti jedan metar Kosova. Suverenitet i teritorijalni integritet Kosova neće biti ugroženi ni sa jedne strane, nema tih para. Ni sad, ni nikad“ poručio je Arifi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari