Kancelarija za KIM: Stvoriti atmosferu u kojoj napadi na Srbe i nealbance neće biti tolerisani 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković razgovarao je danas sa šefom Misije OEBS na Кosovu i Metohiji Janom Bratuom o seriji incidenata u srpskim sredinama u proteklih mesec dana, saopštila je pres služba Kancelarije posle sastanka.

Petković i Bratu su, kako se navodi, razmotrili političko-bezbednosnu situaciju na Кosovu i Metohiji, posebno se osvrnuvši na probleme srpskog naroda.

„Na sastanku je bilo reči o seriji incidenata u srpskim sredinama u proteklih mesec dana, a Petković je istakao da međunarodne organizacije i institucije na terenu imaju važan zadatak da stvore društvenu atmosferu u kojoj napadi na Srbe i druge nealbance neće biti tolerisani“, stoji u saopštenju.

Petković je ocenio da OEBS na Кosovu i Metohiji ima značajnu ulogu u uspostavljanju vladavine zakona i bezbednog okruženja za sve građane i izrazio očekivanje da će nastaviti da deluje u skladu sa time.

Bratua je informisao i o toku dijaloga Beograda i Prištine, konstatujući da je neispunjavanje obaveze formiranja Zajednice srpskih opština velika prepreka i izazov u procesu normalizacije odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari