Kandidat DSK za premijera Osmani: Stranka neće ukidati porez na robu iz Srbije, vratiti dijalog 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Kandidat Demokratskog saveza Kosova (DSK) za premijera Vjosa Osmani rekla je da ta stranka neće ukidati porez na robu iz Srbije i da će zahtevati da se Beograd vrati dijalogu, piše list Zeri a prenosi portal Kosovo online.

„Porez će biti deo drugih mera koje ćemo preduzeti protiv Srbije. Zahtevaćemo od Srbije da se vrati dijalogu i da razgovara sa nama o ovim pitanjima. Razgovaraćemo i o trgovini, slobodnom kretanju, priznavanju dokumenata, jer Srbija ne priznaje naše carinske pečate, ni medicinske ni bezbednosne potvrde“, kazala je Osmani.

Govoreći o porezu, Osmani je rekla da su i pre izbora ona i poslanik Korab Sejdiu predložili uspostavljanje punog reciprociteta sa Srbijom, „što bi bilo prihvatljivo i za medjunarodnu zajednicu“.

„Nedelju dana pre poreza tražili smo od Skupštine da nametne potpuni reciprocitet, meru u potpunosti u skladu sa medjunarodnim sankcijama“, istakla je Osmani.

Ona je takodje istakla da porez neće biti ukinut, već će biti ugradjen u meru reciprociteta, prenosi portal Kosovo online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari