Foto: Stanislav Milojković

Samo dan posle mog intervjua u Blicu, pojedini dušebrižnici krenuli su u kampanju da moje stavove iskrive do te mere da ih pretvaraju u sukob sa predsednikom države i dovedu u pitanje moju podršku, kao i Pokreta Snaga Srbije, rekao je Karić.

U Srbiji je došlo novo vreme kada se državna politika i celokupna ekonomija ne vodi u dva stana i tri kafane, već po zakonu i tenderima, što je i zasluga bivšeg premijera, a sadašnjeg predsednika Vučića, smatra Karić.

On je ukazao da kabineti vlade ne služe više za krčmljenje Srbije, kao za vreme bivše vlasti.

Karić je istakao i da nikada ništa nije privatizovao, pa ne želi i neće ni da kupuje ništa van tendera.

Predsednika Aleksandra Vučića podržao sam i kao premijera, a i sada kao predsednika zato što je on harizmatična ličnost, sa izuzetnom energijom koju do sada nijedan njegov prethodnik nije posedovao, smatra Karić.

Karić tvrdi da Vučić radi na stvaranju moderne Srbije i da je pokrenuo političke i ekonomske reforme u svim oblastima drustvenog života, a posebno dijalog o Kosovu i Metohiji, „što je do sada svaki vladar izbegavao“.

Srcem i dušom sam Aleksandra Vučića podržavao u kampanji, napravio je nešto što niko nije od kad postoji Srbija. Pomirio nas je sa Istokom i Zapadom, ponovio je Karić.

Predsednik Vućić je svojom miroljubivom politikom postao politički lider u regionu i faktor stabilnosti, pokrenuo ekonomske reforme u Srbiji, dodao je Karić.

Prvi put, budžet Srbije je u plusu, za razliku od ranijih godina, kada su njegovi prethodnici koristili Vladu, svoje funkcije i kabinete da krčme Srbiju, jer su na nju gledali kao na svoj džep, ukazao je Karić.

Mi smo borci na istom polju da Srbija radi, gradi i rađa, i postane država srećnih i bogatih građana, zaključio je Karić.