Stefanović: MUP zahvalan Kini na zaštitnoj opremi i pomoći u kriznim mesecima 1Foto: MUP

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo prisustvovali su danas primopredaji medicinske zaštitne opreme i opreme za preventivnu tehničku zaštitu koju je Ministarstvo javne bezbednosti Kine doniralo Ministarstvu unutarnjih poslova Srbije.

Stefanović je istakao da srpska država i narod veoma cene, kao i da nikada neće zaboraviti pomoć Narodne Republike Kine, posebno u ovim kriznim mesecima, kada se ceo svet suočava sa korona virusom.

„Ovakva vrsta pomoći koja, osim opreme potrebne za svakodnevni rad policije, uključuje i zaštitnu medicinsku opremu, garantuje da će naši policajci biti bolje zaštićeni i da će moći svoj posao da rade na još bezbedniji i efikasniji način“, rekao je on.

Ovom prilikom, Stefanović se zahvalio ambasadorki Kine na svemu što radi u pogledu jačanja partnerstva Srbije i Kine.

„Veliko prijateljstvo i odlična saradnja predsednika dve države Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, kao i prošlogodišnja poseta ministra javne bezbednosti Kine Džao Kedžija Srbiji, omogućili su današnju donaciju“, naglasio je ministar.

Stefanović je precizirao da je vrednost donacija oko 630.000 evra, a da će deo koji uključuje metal-detektorska vrata, skenere, kao i uređaje za otkrivanje različitih materija biti dodeljen Jedinici za obezbeđenje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Dodao je da će zaštitna oprema, koja uključuje 40.000 maski i 1.000 zaštitnih odela i naočara, omogućiti da policijski službenici budu još bezbedniji na terenu.

Posebno se zahvalio ministru javne bezbednosti Kine Džao Kedžiju i dodao da se tokom ove godine očekuju i druge vredne donacije, koje će pomoći Ministarstvu unutarnjih poslova da bude efikasnije.

Ambasadorka Čen Bo istakla je odličnu saradnju Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srbije i Ministarstva javne bezbednosti Narodne Republike Kine, naglasivši da saradnja doprinosi poboljšanju odnosa i saradnje u različitim oblastima između te dve zemlje.

„Prošle godine uspešno su organizovane prve zajedničke patrole policije naše dve zemlje, kao i vežba specijalnih jedinica dviju policijskih snaga. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, manje je komunikacije licem u lice, ali saradnja je i dalje intenzivna „, rekla je Čen Bo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari