Kineska ambasadorka čestitala Ani Brnabić sastav nove vlade 1Foto: Fonet

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa kineskom ambasadorkom u Srbiji Čen Bo koja je poželela uspeh novoj Vladi Srbije i uručila čestitku premijera Kine Li Kećijanga za sastav nove vlade i novi mandat premijerke Brnabić, saopštio je njen kabinet.

Predsednica vlade zahvalila je na prijateljstvu sa Srbijom i na pomoći koju je Kina pružila zdravstvu tokom teških meseci pandemije, ističući da će se nova vlada zalagati istim intenzitetom za produbljivanje odnosa sa ovom prijateljskom zemljom.

Ambasadorka Kine istakla je da dve zemlje vezuju izuzetno važni projekti od strateškog značaja, u oblasti životne sredine, saobraćajne infrastrukture i železnica, a da oblast inovacija vidi kao sektor sa velikim potencijalom za saradnju u godinama pred nama.

Premijerka izrazila je zahvalnost na čestitkama premijera Kine i istakla da će nova vlada posvećeno raditi na produbljivanju odnosa sa Kinom i na zajedničkim projektima koji doprinose ekonomskom razvoju i dobrobiti građana obe države, dodaje se u saopštenju.

Danas je održana i prva sednica nove Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari