Kineski predsednik dolazi u Srbiju 1Foto: EPA-EFE/HOW HWEE YOUNG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, u kojem potvrđuje da prihvata poziv da ponovo poseti Srbiju, saopštila je dana Vučićeva Služba za saradnju s medijima.

U pismu Si Đinpinga je navedeno:

„Dozvolite mi da Vam se najiskrenije zahvalim na čestitki povodom kineske Nove godine. Ja Vas visoko cenim kao predsednika koji se dosledno zalaže za razvoj prijateljskih odnosa i saradnje sa Kinom.

Tradicionalno prijateljstvo između Kine i Srbije je čvrsto i neuništivo. Poslednjih godina, uz zajedničke napore naše dve strane, postignut je istorijski napredak u bilateralnim odnosima, što me veoma raduje. Kineska strana poštuje i podržava put razvoja, koji je srpski narod samostalno izabrao, i raduje se postignutim rezultatima ekonomskog i društvenog razvoja Vaše zemlje tokom poslednjih godina.

Ja poklanjam veliku pažnju razvoju kinesko nsrpskih odnosa i spreman sam da se sa Vama u novoj godini dogovorim o pravcu razvoja bilateralnih odnosa, jačanju saradnje naše dve zemlje u okviru izgradnje „Pojas i put“, kao i još bolje koordinacije i saradnje po pitanju međunarodnih i regionalnih odnosa u cilju unapređenja i podizanja na viši nivo Sveobuhvatnog strateškog partnerstva između Kine i Srbije.

Ja Vam se zahvaljujem na pozivu da posetim Srbiju i spreman sam da se opet sretnem sa Vama u terminu koji odgovara obema stranama“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari