Kitarović: Posle izbora razgovor sa Vučićem 1

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović podržala je predlog branitelja, koji su joj pisali, da se smiri retorika Hrvatske i Srbije, ali i da se sastane sa sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem.

“Zaista podržavam njihov stav da treba deeskalirati retoriku i s jedne i s druge strane. Zaista ne smemo dugoročno da naškodimo i jednoj i drugoj državi. Koristim ovu priliku pozvati sve naše političare koji su trenutno u predizbornoj utakmici da se okanu populizma i teških izjava koje u budućnosti mogu ostaviti teške posledice. Ono što hrvatski građani i birači očekuju jesu programi za bolji život u boljoj Hrvatskoj. To je ono o čemu bi trebalo da razgovaramo u kampanji”, izjavila je za HTV predsednica Hrvatske.

Prema njenim rečima, kampanje nisu nikada dobro vreme za rešavanje otvorenih pitanja između dve države.

“One, nažalost, antagonizuju strane. Zato ćemo pričekati dok prođu izbori. Nakon toga sigurno ću razgovarati s gospodinom Vučićem. Verujem da ćemo nakon izbora i s novom hrvatskom Vladom naći načina da možemo sesti i s Vučićem i sa srpskom vladom a da pritom sudeluju i naši branitelji, udruženja civilnih žrtava Domovinskog rata te da zaista nađemo način za rešiti bolna pitanja koja su pre svega humanitarne prirode. Naravno tu je i pitanje potencijalnih mogućih optužnica koje su od životne važnosti za niz naših branitelja”, zaključila je Grabar Kitarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari