Klačar: Neuspeh dijaloga vlasti i opozicije imao bi velike posledice na obe strane 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Izvršni direktor CESID-a Bojan Klačar ocenio je danas da bi neuspeh dijaloga vlasti i opozicije imao velike posledice na obe strane.

„Vlast ima interest da ovaj dijalog uspe, jer bi tako amortizovao kritike koje dobija na račun stanja u parlamentu, a opozicija bi izašla iz jedne bezizlazne situacije u slučaju ponovljenog bojkota, jer bi to uticalo da bi tri godine ponovo bili van institucija. Dakle, to je snažan interes i za jednu i za drugu stranu“, rekao je Klačar za RTS.

Bilo bi „iznenađenje“ da taj dijalog ne uspe, dodao je on.

Klačar je ukazao da će „suština“ dijaloga biti postignuta kada opozicija i vladajuća stranka budu mogle da „sednu za jedan sto“ i razgovaraju.

On je ocenio da deo opozicije koja želi da u dijalogu učestvuju evroparlamentarci ima „ozbiljnije“ zahteve, te da kod njih neće biti lako doći do kompromisa.

„Mislim da će verovatnoća komprormisa biti veća na koloseku koji se odvija bez prisustva evroparlamentaraca, jer mi se čini da da su zahtevi onih stranaka koje žele njihovo prisustvo veći i ozbiljniji, odnosno imaju više političkih zahteva“, rekao je Klačar.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Klačar: Neuspeh dijaloga vlasti i opozicije imao bi velike posledice na obe strane”

  1. Zasto ste pitali gdina Klacara? Njegov polozaj je poznat odavno. Od CeSIDa je ostalo samo slovo C (centar), zato sto u Srbiji NEMA ni slobodnih izbora, ni demokratije. A jedan od razloga je i njegov Centar, koji toboz strucno, vec punih devet godina navrce vodu na Vucicevu vodenicu. O kakvom to DIJALOGU je ovde rec? Kada toga niti ima, niti ce biti. Nema toga ko ce Vucicu strpnuti i minut promocije na radiju, tv ili novinama. O kakvoj to ranopravnosti u medijima se moze govoriti kada je, koliko juce, objavljeno da je ZABRANIO da se stampaju jedne novine? Ono sto mene zastrasuje je to sto se opozicija, umesto da skuplja glasace akcijom (cast izuzecima) zadovoljava „dijalogom“, koji nikakve rezultate nece dati.

    • Pristace sns na sve uslove a raditi sta hoce i naravno kupiti i sl izbore!! A ujedno narod to i hoce !!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.