Klačar: Sastanak opozicije i vlasti u ponedeljak važan 1Bojan Klačar Foto: Medija centar

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar ocenio je danas da će sastanak predstavnika vlasti i opozicije o medijima u ponedeljak biti važan i najfokusiraniji od svih.

„Sastanak će biti važan jer je tema pri vrhu opozicione liste zahteva. Možemo očekivati zanimljiv razgovor.

Nadamo se da ćemo dobiti konkretan, fokusiran razgovor o stvarima koje možemo da promenimo do izbora“, rekao je Klačar za RTS. Mediji su suštinski važna tema, pogotovo za opoziciju, ukazao je Klačar i dodao da je sastanak prošli put bio konkretan, nije bilo izleta već se razgovaralo samo o finansiranju kampanje.

Navodeći da će uvodni deo sastanka u ponedeljak, na kojem će između ostalog Cesid izneti preporuke za unapređenje pristupa medijima tokom kampanje, biti otvoren za javnost, Klačar je ukazao da kad je sastanak bez medija, ljudi razgovaraju između sebe, obraćaju se jedni drugima ili organizacijama koje su dale preporuke. Postoji, kaže Klačar, usmerenost i fokusiranost na temu razgovoru, a kad prate mediji predstavnici stranaka komuniciraju direktno sa biračima, što je prirodno jer je reč o sastanku političara. Prema njegovim rečima, jedan od najvećih problema su birački spiskovi, koji nisu ažurirani, zbog čega je deo opozicionih birača izgubio poverenje.

„Naš zadatak, i vlasti i opozicije i civilnog društva, jeste da do sledećih izbora podignemo poverenje u birački spisak. On nije idealan u ovom momentu, ali je u relativno pristojnom stanju. Ključna stvar je da se urade aktivnosti da se podigne poverenje, izvrši dodatno ažuriranje ali i neka vrsta kampanje koja bi ukazala i nama kao građanima šta treba da uradimo da birački spisak bude što bolji“, ističe Klačar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari