Koalicija POKS, DSS i 19 pokreta, stranaka i udruženja održala skup na Ravnoj Gori

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

 1. Skupila ih UDBA da „baci prašinu u oči“ ne prosvećenom narodu !!

 2. Prvo, “podizanje ustanka protiv okupatora u Drugom svetskom ratu” – ko je podigao ustanak, ima li proglasa, rezolucije, deklaracije, programa, poziva… relevantnog svedočenja i kako se manifestovalo “podizanje ustanka”: napadom na okupatorske jedinice, institucije, organe, objekte…? Ima li ikakvog traga o tome?
  Drugo, ne jedan “Srbin” nego hiljade „Srba“, precizno Dražinih četnika, JVuO-četnika, rame uz rame su se sa Nemcima (Italijanima, nedićevcima, ljotićevcima, domobranima, ustašama…) borili recimo na Kozari 1942. i na Neretvi 1943, ili po Srbiji u leto 1944, sve do Bleiburga 1945…
  Treće, zbog toga što je nepobitno utvrđeno da se četnici nisu borili protiv Nemaca (Italijana, nedićevaca, ljotićevaca, domobrana, ustaša…) nego, nasuprot, da su sarađivali sa njima Saveznici su od Teherana 1943. celokupnu pomoć preusmerili na partizane, a kralj Petar II je 1944. raspustio JVuO, Dražu smenio sa položaja ministra vojnog i uz to ražalovao ga…
  Četvrto, na svim okupiranim teritorijama je važilo pravilo 100:1/50:1, jedino su Francuzi imali “popust” – 80:1/40:1…
  Peto, istoriografija, i domaća i svetska, poznaje u Jugoslaviji samo jedan antifašistički pokret, onaj partizanski…

 3. nekada je to polje bilo prepuno ljudi a danas svi stali u jednu sličicu. toliko poverenja i uživaju.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Politika

Naslovna strana

22. septembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.