Kod pobratima baš na izborni dan 1Foto: Nenad Kovacević

Predsednik Mesne zajednice Jabuka Slobodan Ilić boravio je službenim vozilom Gradske uprave Grada Pančeva u Lučanima tokom lokalnih izbora 16. decembra 2018.

On je za Danas potvrdio da je dao izjavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu povodom krivične prijave koju je podnela „Crta“, koja traži da se utvrdi odgovornost za zloupotrebu javnih sredstava u stranačke svrhe tokom tih lokalnih izbora.

– Mi smo pobratimi sa MZ Parmenac već 30 godina i vrlo često se posećujemo. Išao sam tamo da obiđemo bedem protiv poplave. Ja sam tražio, ne znam tačno datum, vozilo od opštine. Uputio sam zahtev načelniku i dobio sam potvrdu da mogu da koristim vozilo – objašnjava Ilić svoj boravak u Lučanima.

On za Danas kaže da je dobio zahtev za dostavljanje informacija od javnog značaja i da je dostavio tražene informacije.

Na pitanje da li je u tome bilo zloupotrebe u stranačke svrhe Ilić odgovara odrečno.

– Taman posla. Nije toga bilo sigurno. Mi smo nastavili saradnju i unapredili je sa MZ Parmenac, razmenjivali smo nastupe KUD-ova i škola – ukazuje Ilić.

Vozilo gradske uprave grada Pančeva jedno je od više desetina automobila iz raznih mesta Vojvodine i drugih krajeva Srbije koje su posmatrači „Crte“ zabeležili tog dana u Lučanima. Zbog sumnje da su vozila zloupotrebljena u stranačke svrhe SNS, „Crta“ je podnela krivične prijave protiv odgovornih lica u više komunalnih preduzeća u Novom Sadu i Vršcu, kao i gradskih uprava u NS, Pančevu i Šidu, čija su vozila snimljena u Lučanima. Mediji su izveštavali o tome da su aktivisti SNS danima boravili u Lučanima i okolnim selima ubeđujući meštane da glasaju za listu koju je predvodio Aleksandar Vučić.

Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu pokrenulo je istragu i u toku je prikupljanje izjava odgovornih lica u novosadskim komunalnim preduzećima „Toplana, „Lisjeć, „Zelenilo“ i GSP NS, kao i u Gradskoj upravi za zajedničke poslove grada NS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari