Kompletiran sastav užičke "vlade" 1

Momir Petrović, inženjer elektrotehnike iz Užica i vlasnik preduzeća Controlpoint, tokom sednice užičke skupštine, izabran je za člana Gradskog veća Užica za privredu i investicije.

Njegovim izborom je, posle skoro dva meseca od formiranja nove užičke vlasti koju predvode naprednjaci, kompletiran sastav Gradskog veća koje, osim gradonačelnika i njegovog zamenika, broji jedanaest članova.

Petrović, za koga je rečeno da je nestranačka ličnost i da su ga predložili privrednici, saopštio je da će njegov zadatak biti da pojednostavi komunikaciju između privrede i gradske uprave, te da će gradsku vlast informisati o problemima sa kojima se suočavaju privrednici i njihovim predlozima za rešenje tih problema.

U junu ove godine, tokom konstituisanja nove gradske vlasti, gradonačelnik Tihomir Petković je predložio deset članova Gradskog veća, ali ne i jedanaestog, koji bi bio zadužen za privredu i investicije, objasnivši da će to učiniti naknadno, jer se „traži odgovarajuće kadrovsko rešenje iz redova uspešnih užičkih privrednika“.

Na istoj sednici, usvojen je prvi ovogodišnji rebalans budžeta, čiji iznos od oko 2,5 milijardi dinara nije promenjen, već je izvršena preraspodela između pojedinih budžetskih pozicija.

– Preraspodela je bila neophodna. Trebalo je umanjiti neke prihode, jer neće biti ostvareni – objasnio je gradonačelnik Petković i dodao da su, između ostalog, prihodi od prodaje imovine prepolovljeni, a da su na pojedinim pozicijama uvećana sredstva za rashode.

– Morali smo da uvećamo rashode za 30 miliona dinara, zbog obaveza prema roditeljima kojima smo, za boravak dece u vrtićima, dve godine naplaćivali više nego što je to zakon predvideo – kazao je gradonačelnik i istakao da su uvećani rashodi za tužbe i sudske takse, a da je za 60 miliona dinara umanjen budžet za Direkciju za izgradnju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari