Komšić: Izvesno je da će se morati poštovati zakoni i odluke institucija BiH 1Željko Komšić Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Izvesno je da će se morati ispoštovati zakoni i odluke institucija države Bosne i Hercegovine kako bi bili otkočeni oni procesi koji vode ka formiranju nove vlasti, rekao je za naš list član Predsedništva BiH, Željko Komšić.

– Ti odnosi, kakvi god da jesu, su realni. Međutim, svi u BiH moramo uložiti dodatne napore kako bi politička realnost bila podnošljiva – rekao je Komšić. 

Što se tiče Aleksandra Vučića, Komšić kaže da je on sa nekoliko poteza iskazao elementarno poštovanje kada je reč o suverenitetu države BiH.

– Kada kažem suverenitetu, ne mislim samo na, kako kažete teritorijalnu cjelovitost, jer je zaista neupitna, mislim prije svega na suverenitet, odnosno na to da se u BiH ne upliće na razne načine. To je demonstirano i nedavno prilikom posjete stranačkih lidera iz manjeg bh entiteta Beogradu, kada je predsjednik Srbije poslao poruku da se neće miješati u unutarnje stvari BiH. To je realno dobar kurs jer se u politici više vjeruje djelima nego riječima – rekao je između ostalog Željko Komšić u razgovoru za Danas koji ćemo u celosti objaviti u sutrašnjem štampanom izdanju našeg lista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari