Komšić: Treći entitet je strateški interes velikosrpske politike 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagovao je na izjave člana Predsedništva BiH Milorada Dodika koje je lider SNSD izneo u subotu u beogradskim medijima, ocenjujući da to nije ništa novo i da je treći entitet ili izborni zakon po želji Čovića, što je jedno te isto, strateški interes velikosrpske politike.

„Čak ni onda kada za svoje planove nađu saveznike i u Sarajevu, a nije da nemaju mušterija i onih što se nude, ni tada, kad uz sebe otvoreno budu imali veleizdajnike države, to im to neće uspeti“, poručio je član Predsedništva BiH i predsednik Demokratskog fronta (DF) Željko Komšić, komentarišući navode Milorada Dodika o raspadu BiH i o tome da će HDZ bojkotovati izbore 2022.godine, preneo je N1 BiH.

„Pomislio sam da se Čović za Noć veštica maskirao u Dodika, čitajući Dodikovu izjavu o bojkotu izbora i raspadu BiH ukoliko se Izborni zakon ne usvoji po Čovićevoj želji“, rekao je Komšić.

„Šalu na stranu, jer joj nije vreme. Dodik nije rekao ništa novo. Treći entitet ili izborni zakon po želji Čovića, što je jedno te isto, jeste strateški interes velikosrpske politike. Omogućavanje toga bio bi uvod u separatizam i razvaljivanje države. Međutim do toga neće doći“ ocenio je Komšić.

„Cenim da je u neku ruku i dobro što je Dodik do kraja ogolio namere Čovićeve politike, ali i razotkrio dvostruku igru zvaničnog Zagreba“, rekao je Komšić i istakao da sada više niko nema pravo da sumnja u to da se iz Zagreba i Beograda koordinirano radi protiv Bosne i Hercegovine.

„Neće im te želje proći, nisu ni tenkovima pa neće ni rečima. Čak ni onda kada za svoje planove nađu saveznike i u Sarajevu, a nije da nemaju mušterija i onih što se nude, ni tada, kad uz sebe otvoreno budu imali veleizdajnike države, to im to neće uspeti“, zaključio je Komšić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari