Kosovo onlajn: Navodno otrovani kovertama iz Srbije pušteni iz bolnice 1Sa ranijih izbora Foto: EPA-EFE/DJORDJE SAVIC

Zvaničnici Kliničkog centra u Prištini saopštili su da je 12 službenika Centralne izborne komisije (CIK) koji su hospitalizovani u Klinici za infektivne bolesti, pušteno iz bolnice, pošto su analize Instituta za javno zdravstvo pokazale da pacijenti nemaju „zarazni sindrom“ i da su dobro, prenosi danas portal Kosovo onlajn.

Vršilac dužnosti direktora Infektivne klinike Ljindita Beriša rekla je da su pacijenti pušteni iz bolnice dobrog zdravlja i da rezultati testova ne pokazuju zarazne bolesti, javila je Gazeta ekspres.

„Zdravstveno stanje, u vreme kada smo puštali pacijente bilo je dobro. Ostali istražni organi koji su započeli sa postupcima trebalo bi da nastave da se bave time“, kazala je Beriša.

U nedelju, 13. oktobra, dok su otvarali i verifikovali glasove koji su stizali iz Srbije u zapečaćenim kovertama, bilo je 20 službenika Centralne izborne komisije koji su se žalili na svoje zdravlje, a potom je njih 12 završilo u bolnici.

Uzorci koverte sa glasovima iz Srbije, po nalogu kosovskog tužilaštva, na ispitivanju su u jednoj evropskoj državnoj laboratoriji, ali nije navedeno o kojoj zemlji je reč.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari