Kosovo: Prijave za glasanje na izborima poštom do 21. januara 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ljudi koji imaju pravo glasa na izborima na Kosovu, a žive van teritorije Kosova moći će da glasaju poštom na prevremenim parlamentarnim izborima koji će biti održani 14. februara ove godine, objavio je danas RTK2.

Prijave traju od 13. do 21. januara.

To pravilo važi i za ljude koji imaju pravo glasa na kosovskim izborima, koji imaju državljanstvo Kosova, a žive u Srbiji, potvrdio je za Radio Kosovo 2 član Centralne izborne komisije Ćemailj Kurtiši.

„Podnosilac putem jedne elektronske pošte može prijaviti sebe i uže članove svoje porodice. CIK ima načina da proveri da li je bilo zloupotreba. Podnosilac prijave mora da napiše i svoj broj telefona, da ne bi došlo do zloupotrebe i više puta će se proveravati da neko ne glasa više puta ili neko ko nema prava“, rekao je Kurtiši.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Kosovo: Prijave za glasanje na izborima poštom do 21. januara”

  1. Ako je postom glasanje onda se ishod zna vec sada , nadam se da u nase pregovore oko izbora nece uvesti ovu novinu glasanje preko poste .Ako bi s euvelo tako nesto glasaci koji odlaze na glasanje ne bi trebali vise nikada otici na glasacka mesta da ne bi bili ovce za lazno glasanje
    Ko je sposoban d aglasa neka izdje na glasanje , kakva posta , model za kradju glasova made in SAD.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.