Kosovo sutra obeležava 13 godina od proglašavanja nezavisnosti 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Pod pokroviteljstvom vršioca dužnosti predsednice Kosova Vjose Osmani i v.d premijera Avdulaha Hotija za sutra na 13. godišnjicu proglašavanja nezavisnosti Kosova je najavljeno održavanje mnogobrojnih manifestacija i programa na centralnom i opštinskom nivou na Kosovu.

Aktivnosti počinju podizanjem zastave Kosova ispred Vlade Kosova, od strane Svečane garde Bezbednosnih snaga Kosova u prisustvu predsednice Osmani i premijera Hotija, da bi se nastavile polaganjem venaca na grob prvog predsednika Ibrahima Rugove, u Memorijalnom kompleksu Adema Jašarija u selu Prekaze u opštini Srbica, dok će istovremeno delegacije opština položiti vence na grobovima boraca poslednjeg rata na Kosovu.

U 12 časova se održava Centralna manifestacija u kasarni BSK „Adem Jašari“ u Prišitini, gde je predviđen defile pripadnika tih snaga.

Manifestacije se nastavljaju izložbom o životu i delu jednog od najpoznatijih komandanata OVK, Salji Čekua, dodeljivanjem godišnje nagrade za književnost državnim prijemom koji organizuje v.d. predsednice Kosova Vjosa Osmani.

U svim osnovnim i srednjim školama na Kosovu je danas prvi čas bio posvećen 17. februaru danu proglašavanja nezavisnosti Kosova.

U svim opštinskim centrima je naloženo da se glavne ulice i trgovi ukrase zastavama Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari