Kosovska vlada imenovala nove ministre 1Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Kosovski premijer Isa Mustafa imenovao je četiri nova ministra u vladi koju predvodi. Odluka je doneta nakon što je ovaj premijer, kako se navodi u saopštenju – oslobodio dužnosti članove kabineta koji su izabrani za poslanike u Skupštini Kosova.

Na dužnosti ministara više nisu – Enver Hodžaj koji je bio na čelu kosovskog MSP-a, Avdulah Hoti koji je predvodio ministarstvo finansija, Memlji Krasnići iz ministarstva poljoprivrede, Hikmete Bajrami ispred ministarstva trgovine i industrije, Rasim Demiri koji je bio ministar bez portfelja, Kujtim Šalja dojučerašnji ministar kulture, sporta i omladine, Arban Abraši koji je bio na čelu ministarstva rada i socijalne politike, kao i Ljutfi Žarku – koji je predvodio ministarstvo infrastrukture. 

Prema odluci kosovskog premijera, za ministra finansija imenovan je raniji zamenik – Agim Krasnići, za ministra kulture, omladine i sporta imenovana je Vljora Dumoši, na Žarkuovom mestu sada se nalazi njegov dojučerašnji zamenik Hanefi Muharemi, a na Abrašijevom mestu takođe je njegov zamenik – Safet Kamberi.

Iz Mustafinog kabineta navode i da će doneti odluku o imenovanju i drugih ministara.

Novi ministri vršiće dužnost ministara do formiranja nove kosovske vlade, dodaje se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari