KoSSev: Vraćene dve odbojkaške ekipe sa Brnjaka 1Foto: EPA/ KUSHTRIM TERNAVA

Odbojkašima Bukovice iz Ivanjice i Ribnice iz Kraljeva zabranjeno je danas da pređu prelaz Brnjak kako bi odigrali zakazane utakmice redovnog kola u okviru Regionalne lige Zapad u Zubinom Potoku, javio je portal Kossev.

Predsednik i trener Odbojkaškog kluba Gračanica Milan Dabić rekao je za Kossev da je trebalo da ekipe Gračanice i Lipljana danas budu domaćini ekipama iz Kraljeva i Ivanjice, iako su na osnovu pređašnjih iskustva drugih sportskih timova, ali i na osnovu informacija iz „neformalnih kanala“ bili obavešteni da će utakmice biti odložene jer gostima neće biti dozvoljeno da uđu na teritoriju Kosova i Metohije.

On je kazao da izuzetak koji je juče načinjen za ženski odbojkaški tim Tara iz Bajine Bašte bio je presudan da gosti ipak pokušaju da dođu i danas u Zubin Potok.

„Mi smo danas bili skeptični po tom pitanju, ali gosti ne bi ni krenuli na put da juče nije odigrana utakmica ženskih odbojkaških klubova. Njih su juče pustili, ali danas nisu pustili ni jedan srpski tim iz Srbije“, rekao je Dabić.

Dabić je kazao da su sportisti „kolateralna šteta“ političkih previranja.

„Mi smo kolateralna šteta nesporazuma između Beograda i Prištine zbog ovih taksi“, kazao je on i dodao da to nije civilizovano.

„Mi sportisti treba da se bavimo sportom, nas politika ne bi trebalo uopšte da dotiče“, rekao je Dabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari