Kostreš: Izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi vlasti 1Bojan Kostreš Foto: Medija centar

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozdravio je danas odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) da izadje na lokalne izbore u Šapcu i ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, Kostreš je kazao da je „bojkotom izbora smanjuju broj izašlih i samim tim omogućavaju veći broj poslanika Srpskoj naprednoj stranci“.

„Svako ko želi da pobedi Aleksandra Vučića – mora da izadje na izbore. Možda ga ne možemo pobediti na ovim izborima, ali možemo osloboditi neke lokalne samouprave, kao što smo to uradili u prvoj fazi rušenja (Slobodana) Miloševića“, naveo je Kostreš u izjavi za javnost.

Prema njegovoj oceni, ukoliko se obezbedi veća izlaznost opozicionih birača, „Vučić pada ispod 40 odsto“ i „neće moći samostalno da formira vladu“.

„A to je prvi tek korak. Vojvodjanski front će pokušati da zajedno sa drugim proevropskim političkim strankama pokretima i pojedincima upravo to i učini. Mi ne želimo da se povlačimo, mi idemo u političku borbu institucionalnim i zakonskim putem iako smo svesni da uslovi nisu savršeni. Sedenjem kod kuće se Vučiću omogućava svevlast a mi to ne želimo“, rekao je Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari