Kostreš: Vlada hitno rešava probleme Beograda, a zakon o finansiranju Vojvodine kasni 11 godina 1Foto: LSV

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš optužio je Vladu Srbije da po hitnom postupku rešava probleme Grada Beograda, dok Vojvodina čeka na donošenje zakona o finansiranju te pokrajine čitavih 11 godina.

„Građani Vojvodine se pitaju kako je moguće da zakon o Beogradu bude usvojen godinu dana posle pokretanja inicijative, a zakon o finansiranju Autonomne Pokrajine Vojvodine nije usvojen ni 11 godina od roka koji je propisao Zakon o sprovodjenju Ustava Republike Srbije“, naveo je Kostreš u saopštenju.

Ocenio je da Vlada Srbije na taj način nastavlja praksu centralizacije države.

„Očito je da vlada, ali i ostale institucije Srbije, državu vide samo kroz prizmu grada Beograda, a Vojvodina i drugi krajevi države za njih ne postoje. Dok Beograd broji nove investicije, Vojvodina, Šumadija, Niš ili Sandžak broje ljude koji su napustili svoja mesta i otišli na rad u inostranstvu“, naveo je Kostreš.

Poručio je Pokrajinskoj vladi da se probudi, da prestane sa ignorisanjem interesa Vojvodine i da konačno uradi nešto za ispunjenje ustavnih obaveza prema pokrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari