Kozarev: UN i ZSO nemaju veze 1Foto: Medija centar

Zamenika direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev ocenio je danas da uspostavljanje Zajednice srpskih opština ne može imati nikakve veze sa željom zamenika premijera Kosova Envera Hodžaja da samoproglašeno Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama.

Inistiramo da proces uspostavljanja Zajednice srpskih opština bude bez odlaganja i bezuslovno podržan od svih učesnika u briselskom dijalogu, i jalove su nade svih onih koji misle da se od Beograda pritiscima može iznuditi odustajanje od ovog principijelnog stava, poručio je Kozarev u pisanoj izjavi.

Zajednica srpskih opština mora biti uspostavljena u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu, smatra Kozarev, kako bi proces dijaloga Beograda i Prištine mogao biti nastavljen na produktivan način.

O članstvu samoproglašenog Kosova u UN naravno nema ni govora, jer u svetsku organizaciju kao punopravne članice mogu biti primljene samo države, a za veći deo čovečanstva samoproglašeno Kosovo nije država, niti će to ikada biti, naglasio je Kozarev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari