Kosovska policijska služba (KPS) počela je istragu u vezi s napadom na dopisnicu Glasa Amerike iz Prištine Vesnu Bojičić, iako ona još nije prijavila slučaj, izjavio je juče agenciji Beta portparol KPS Veton Eljšani.
– Kosovska policijska služba nije informisana o slučaju Vesne Bojičić, dopisnice Glasa Amerike, i voleli bismo da znamo sve detalje o napadu na nju.

Kosovska policijska služba (KPS) počela je istragu u vezi s napadom na dopisnicu Glasa Amerike iz Prištine Vesnu Bojičić, iako ona još nije prijavila slučaj, izjavio je juče agenciji Beta portparol KPS Veton Eljšani.
– Kosovska policijska služba nije informisana o slučaju Vesne Bojičić, dopisnice Glasa Amerike, i voleli bismo da znamo sve detalje o napadu na nju. Mi je pozivamo da u najbližoj policijskoj stanici prijavi slučaj kako bismo dobili informacije s kojim se problemima ona suočavala – rekao je Eljšani.
Prema njegovim rečima, KPS je, imajući u vidu profesiju kojom se ona bavi, veoma zainteresovan da čuje njenu priču o napadu, jer su informaciju o tome dobili iz medija, na osnovu čega je policija otvorila istragu. Glas Amerike objavio je da je ona pretučena pre tri dana u svom stanu u Čaglavici.
Vesna Bojičić je kazala da je napao muškarac, u crnoj maskirnoj uniformi, s fantomkom na glavi. Prema njenim rečima, napadač ju je tukao i vređao zbog njenog rada za Glas Amerike i „privrženosti Albancima“. Vesna Bojičić je kazala da nije zvala Hitnu pomoć jer bi njen poziv bio prebačen policiji u koju ona, zbog ranijeg iskustva, nema poverenja. Direktor Glasa Amerike Denfort Ostin izjavio je juče da je redakcija zabrinuta za zdravlje svoje dugogodišnje dopisnice iz Prištine Vesne Bojičić, koja je pretučena u svom stanu u Čaglavici. On je dodao da je Bojičić proteklih sedam godina verodostojno izveštavala sa Kosova.
Napad na novinarku osudila su novinarska udruženja – Nezavisno udruženje novinara Srbije, Udruženje novinara Srbije, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i Društvo novinara Kosova i Metohije i zatražila efikasnu istragu kako bi napadač bio pronađen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari