Bivši načelnik SUP Novi Pazar je za naš list otvoreno govorio o trgovini drogom, ljudima, prostituciji i organizovanom kriminalu u ovom gradu.
Kako je objasnio, protiv njega je podneta krivična prijava zbog toga što je u vreme legalizacije oružja, kada je „na hiljade lica legalizovalo oružje i kada nije bila potrebna provera porekla oružja“, svojevremeno jednom čoveku dao dozvolu za legalizaciju, a to nije smeo jer je taj čovek navodno bio osuđivan, pa je time zloupotrebio položaj.

Bivši načelnik SUP Novi Pazar je za naš list otvoreno govorio o trgovini drogom, ljudima, prostituciji i organizovanom kriminalu u ovom gradu.
Kako je objasnio, protiv njega je podneta krivična prijava zbog toga što je u vreme legalizacije oružja, kada je „na hiljade lica legalizovalo oružje i kada nije bila potrebna provera porekla oružja“, svojevremeno jednom čoveku dao dozvolu za legalizaciju, a to nije smeo jer je taj čovek navodno bio osuđivan, pa je time zloupotrebio položaj. Bulić ističe da je MUP brzo reagovao posle teksta u Danasu i uhapsio grupu osumnjičenu za terorizam.
– Paradoksalno je da se policija u Novom Pazaru, rezignirana poslednjim događajima i svojom nemoći, sveti meni zbog toga što sam javno ukazao na probleme i ugrožavanje bezbednosti građana i države – navodi Bulić.
Kako je objasnio, policija je prvo tražila od tužilaštva da se podnese krivična prijava protiv njega, zbog širenja lažnih vesti i izazivanja panike, ali je to odbijeno, pa je traženo od istražnog sudije u Novom Pazaru da mu se otvori dosije, pa je i to odbijeno.
– To znači da sam ja najveći borac protiv kriminala, a ne kako policija u Novom Pazaru želi da me predstavi kao kriminalca otvaranjem tajnog kriminalnog dosijea. Pokušali su da me kompromituju privodeći me u SUP i kontrolišući svaki moj pokret. Policija u Pazaru nije sprečila naoružane grupe ljudi, niti njihovo naoružavanje, već je to uspeo MUP Srbije, prema mojim informacijama – rekao je Bulić.
On ističe da je najveći problem što je upozorio da u Novom Pazaru ima organizovanog kriminala i da je policija trebalo da obezbedi njegovu porodicu i njega posle pretnji.
– Ne znam više ko mi preti. Da li kriminalci iz Novog Pazara ili mafijaši s Kosova ili iz Bosne, jer sam izgleda svima poremetio šeme – kaže Bulić.
On traži od MUP Srbije da proveri ko švercuje preko administrativne granice s Kosovom i ko prebacuje ljude s Kosova preko naših punktova u Srbiju, te kako je moguće da se droga prodaje javno, a da se dileri ne hapse.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari